Helstekt marinerad fläskytterfile + sås

Heltstekt marinerad fläskytterfile

1 fläskytterfile

Marinad recept

1/2 dl olja
3 vitlöksklyftor
1/2 msk fransk osötad senap
2 msk vitvinsvinäger
1 msk rosmarin
Blanda samtliga ingredienser och pressa i vitlöksklyftor.
Lägg kött i en påse eller skål och häll över marinaden. Låt stå i kylen minst en timme.
(Finns även färdig marinad att köpa...)

- Marienera köttet, gärna några timmar innan matlagning.
- Förstek i stekpanna.
- Smörj en ungsform och sätt sedan i köttet i ugnen i 225 grader ungefär 1h tid. Håll koll!

Sås

- I stekpannan där du stekte köttet häller du i grädde, lr så häller du i det som fanns i stekpannan i en kastrull tillsammans med grädde och kokar upp.
- Under tiden som såsen kokar upp kryddar du den med de kryddor du vill ha, jag hade i lite soja också.
- När det sedan kokat upp är det färdigt.

Servera med potatismos, potatis eller ris...

/ Erika

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!