Baconsås m. pasta
Publicerat: 2012-04-17 | 16:40:02 i Allmänt
Baconsås m. pasta
Snabb och enkel maträtt då man har bråttom eller inte känner för att laga mat.
1 gul lök
1 paket tärnad bacon
2 vitlöksklyftor
5 st champinjoner
3 dl paket cremefraishe
- Fräs bacontärningarna i stekpanna.
- Hacka löken och champinjonerna och tillsätt sedan i baconen och stek en stund.
- Häll i cremefraishen och pressa sedan vitlöksklyftorna i smeten.
- Krydda med paprikapulver, salt och citronpeppar.
Servera med pasta och lite riven ost.
/ Erika
Snabb och enkel maträtt då man har bråttom eller inte känner för att laga mat.
1 gul lök
1 paket tärnad bacon
2 vitlöksklyftor
5 st champinjoner
3 dl paket cremefraishe
- Fräs bacontärningarna i stekpanna.
- Hacka löken och champinjonerna och tillsätt sedan i baconen och stek en stund.
- Häll i cremefraishen och pressa sedan vitlöksklyftorna i smeten.
- Krydda med paprikapulver, salt och citronpeppar.
Servera med pasta och lite riven ost.
/ Erika
Renskavsgryta
Publicerat: 2012-04-17 | 15:22:12 i Allmänt
Renskavsgryta
1 paket renskav
4 dl grädde
10 champinjoner
1 gul lök
Pesto
Salt + peppar
- Stek renskaven, champinjonerna och löken.
- Blanda sedan ner grädden.
- Krydda med pesto och andra kryddor som passar.
Servera med ris.
Köttfärsbiffar stekta och kokta i sås
Publicerat: 2012-04-17 | 15:17:04 i Allmänt
Köttfärsbiffar stekta och kokta i sås
400 g köttfärs
2-4 msk gul lök
4 msk ströbröd i 1 dl mjölk (låt svälla)
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
Såsen
2,5 dl - 3 dl grädde
- Blanda ihop alla ingredienser.
- Rulla till stora köttbullar som du sedan plattar till.
- Stek biffarna i rikligt med smör.
- Häll i grädde i stekpannan då biggarna stekt färdigt och låt biffarna koka. (Du kan välja att sila smöret ner i en gryta där du sätter i biffarna och grädden och kokar upp.)
Servera med potatis...
/ Erika
(Har fortfarande ingen kamera...)
400 g köttfärs
2-4 msk gul lök
4 msk ströbröd i 1 dl mjölk (låt svälla)
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
Såsen
2,5 dl - 3 dl grädde
- Blanda ihop alla ingredienser.
- Rulla till stora köttbullar som du sedan plattar till.
- Stek biffarna i rikligt med smör.
- Häll i grädde i stekpannan då biggarna stekt färdigt och låt biffarna koka. (Du kan välja att sila smöret ner i en gryta där du sätter i biffarna och grädden och kokar upp.)
Servera med potatis...
/ Erika
(Har fortfarande ingen kamera...)
Kladdkaka recept!
Publicerat: 2012-04-16 | 12:32:17 i Allmänt
Har gjort några kladdkaka recept som finns på min förra projektarbetsblogg innan jag bytte mål..
Adressen: Smearingcake.blogg.se
/ Erika
Adressen: Smearingcake.blogg.se
/ Erika
Gurksoppa!
Publicerat: 2012-04-16 | 12:29:53 i Allmänt
Gurksoppa!
Det låter kanske lite lustigt, men soppan blir riktigt god!
1 gurka
1 avokado
2 dl creme fraishe
1 gul lök
1 purjolök
Grönsaksbuljong
- Skala gurkan och löken.
- Skär gurkan, löken och purjolöken i bitar.
- Koka tills det blir mjukt tillsammans med grönsaksbuljong (m. det vattnet som krävs för buljongen).
- När det kokat mjukt tillsätter du avokadon som du mosat och tar av soppan från plattan.
- Mixa soppan coh blanda sedan i creme fraishen.
- Smaka av med salt och peppar.
/ Erika
Det låter kanske lite lustigt, men soppan blir riktigt god!
1 gurka
1 avokado
2 dl creme fraishe
1 gul lök
1 purjolök
Grönsaksbuljong
- Skala gurkan och löken.
- Skär gurkan, löken och purjolöken i bitar.
- Koka tills det blir mjukt tillsammans med grönsaksbuljong (m. det vattnet som krävs för buljongen).
- När det kokat mjukt tillsätter du avokadon som du mosat och tar av soppan från plattan.
- Mixa soppan coh blanda sedan i creme fraishen.
- Smaka av med salt och peppar.
/ Erika
Torsk i ugnen!
Publicerat: 2012-04-16 | 12:25:11 i Allmänt
Torsk i ugnen!
650 g färsk torskfilé
0,5 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl ströbröd
1,5 tsk salt
0,5 tsk peppar
2 msk smör till att smörja ugnsformen
- Doppa fiskbitarna i vetemjöl.
- Därefter i ägg.
- Och sist i ströbröd.
- Salta och peppra sedan.
- Förstek om du vill!
- Smörj en ugnsform och sätt i fisken i ugnen på 225 grader i ungefär 20-30 minuter.
Servera med kokt potatis eller potatismos.
/ Erika
650 g färsk torskfilé
0,5 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl ströbröd
1,5 tsk salt
0,5 tsk peppar
2 msk smör till att smörja ugnsformen
- Doppa fiskbitarna i vetemjöl.
- Därefter i ägg.
- Och sist i ströbröd.
- Salta och peppra sedan.
- Förstek om du vill!
- Smörj en ugnsform och sätt i fisken i ugnen på 225 grader i ungefär 20-30 minuter.
Servera med kokt potatis eller potatismos.
/ Erika
Helstekt marinerad fläskytterfile + sås
Publicerat: 2012-04-16 | 12:18:15 i Allmänt
Heltstekt marinerad fläskytterfile
1 fläskytterfile
Marinad recept
1/2 dl olja
3 vitlöksklyftor
1/2 msk fransk osötad senap
2 msk vitvinsvinäger
1 msk rosmarin
Blanda samtliga ingredienser och pressa i vitlöksklyftor.
Lägg kött i en påse eller skål och häll över marinaden. Låt stå i kylen minst en timme.
(Finns även färdig marinad att köpa...)
- Marienera köttet, gärna några timmar innan matlagning.
- Förstek i stekpanna.
- Smörj en ungsform och sätt sedan i köttet i ugnen i 225 grader ungefär 1h tid. Håll koll!
Sås
- I stekpannan där du stekte köttet häller du i grädde, lr så häller du i det som fanns i stekpannan i en kastrull tillsammans med grädde och kokar upp.
- Under tiden som såsen kokar upp kryddar du den med de kryddor du vill ha, jag hade i lite soja också.
- När det sedan kokat upp är det färdigt.
Servera med potatismos, potatis eller ris...
/ Erika
1 fläskytterfile
Marinad recept
1/2 dl olja
3 vitlöksklyftor
1/2 msk fransk osötad senap
2 msk vitvinsvinäger
1 msk rosmarin
Blanda samtliga ingredienser och pressa i vitlöksklyftor.
Lägg kött i en påse eller skål och häll över marinaden. Låt stå i kylen minst en timme.
(Finns även färdig marinad att köpa...)
- Marienera köttet, gärna några timmar innan matlagning.
- Förstek i stekpanna.
- Smörj en ungsform och sätt sedan i köttet i ugnen i 225 grader ungefär 1h tid. Håll koll!
Sås
- I stekpannan där du stekte köttet häller du i grädde, lr så häller du i det som fanns i stekpannan i en kastrull tillsammans med grädde och kokar upp.
- Under tiden som såsen kokar upp kryddar du den med de kryddor du vill ha, jag hade i lite soja också.
- När det sedan kokat upp är det färdigt.
Servera med potatismos, potatis eller ris...
/ Erika
Köttfärssås
Publicerat: 2012-04-16 | 12:08:11 i Allmänt
Köttfärssås
400 g köttfärs (blandfärs)
2 brukar krossade tomater
½ tub tomatpure
3 dl grädde
1 gul lök
-Färs lök och sedan köttfärs så det får färg.
-Blanda sedan ner krossade tomaterna, tomatpuren och grädden och koka upp.
-När färsen kokat upp kryddar du den precis som du själv vill ha den.
(Jag använda dragon, timjan, salt, peppar och paprika.)
Har inte kunnat lägga upp någon bild på köttfärsen pga. att kameran är trasig.
/ Erika
400 g köttfärs (blandfärs)
2 brukar krossade tomater
½ tub tomatpure
3 dl grädde
1 gul lök
-Färs lök och sedan köttfärs så det får färg.
-Blanda sedan ner krossade tomaterna, tomatpuren och grädden och koka upp.
-När färsen kokat upp kryddar du den precis som du själv vill ha den.
(Jag använda dragon, timjan, salt, peppar och paprika.)
Har inte kunnat lägga upp någon bild på köttfärsen pga. att kameran är trasig.
/ Erika